По проект: Порутена сграда в кв.“Изток“ се превърна в наблюдавано жилище

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 619 | Брой коментари 0
14:10 25.06.2020

 

Община Перник отчете  изпълнението на социалния проект „Подкрепа на деинституционализацията в община Перник чрез изграждането на наблюдавано жилище. Главната цел на проекта е да се осигури подходяща социална инфраструктура, създаваща условия за предоставяне на нов вид социални услуги в общността, като по този начин се замени съществуващият модел на грижа за младежи чрез ремонт, оборудване и обзавеждане на сграда за наблюдавано жилище от 18 до 21-годишна възраст. Днес от порутената преди две години в сграда, чиито обитатели са били единствено клошарите няма и следа. Тя е напълно обновена. Извършена е топлоизолация на фасадата, ремонтиран е покривът, монтирана е нова PVC дограма, изградени са нови водопроводна, канализационна и електрическа системи. Днес новата сграда на наблюдаваното жилище е с доставено и монтирано модерно оборудване и обзавеждане. След подновения цялостен облик на обекта той създава възможно най-добрата и безопасна среда за целевата група, за която е предназначен. В сградата са цялостно оборудвани с легла, ортопедични матраци, бюра и столове три спални помещения. Приятно е и в трапезарията и кухнята, която е с достатъчно шкафове, вградени печки и котлони, съдомиялна машина, кафе машина, хладилник, абсорбатор. Наблюдаваното жилище разполага и с компютри, телевизори, мека мебел, климатици, конвектори, щори.

Стартът бе даден на 28 юни 2018 година, финалът бе фиксиран на 28 юни тази година, припомниха от екипа, работил по реализирането на проекта. На отчитането на проекта присъстваха зам. Кметът на община Перник инж.Мирослав Стоицев, секретарят на общината Мартин Жлябинков и кметът на кметство Изток, на чиято територия е разположено защитеното жилище Десислава Стоянова.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени