По план вървят строителните дейности в кв. Драгановец

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 419 | Брой коментари 0
20:15 11.08.2017

Кметът на Перник д-р Вяра Церовска, нейните заместници Денислав Захариев и Йордан Павлов и главният инженер Богомил Алексов инспектираха строителен обект на ул. "Райна Княгиня" в пернишкия квартал "Драгановец", съобщават от пресцентъра на общината. Около 100 метра от улицата са останали незавършени още при нейното построяване и преминаването по тях е ставало по черен участък. Сега там се прокарва ново трасе, което ще бъде направено от кота нула до полагане на асфалт. Така улицата ще бъде свързана с улица "Граово" и ще направи възможен по-удобен и кратък преход към центъра на града за всички, които идват от тази страна - от кварталите "Клепало", "Проучване", Драгановец" и др. , както и от населените места, ползващи пътя от Брезник и околовръстния участък.

По ул. "Райна Княгиня" ще се стига по-бързо и за по-кратко разстояние до ул. "Св. св. Кирил и Методий"  в района на входа на парка, а така и до общината и центъра на града. Ще бъде съкратен и пътят до другия край на града по улицата  край някогашния бар "Олгин" и до моста на река Струма при ул. "Искър", чието обновяване предстои.

Инвестицията в участъка е около 30 хиляди лева. С осъществяването на проекта кметският екип изпълнява поет пред хората от квартала ангажимент. Разбрали за предстоящата проверка на обекта, те бяха приготвили импровизиран кетъринг, както се прави при началото на големи европейски проекти. Те изненадаха кмета Церовска и заместниците й с баница и домашен кекс, приготвени от Снежана Богословова от местния пенсионерски клуб. Благодарни сме на кмета, за изпълненото обещание, заяви и жителят на квартала Георги Миланов. Ще се справим в срок с поставената задача, увери и инж. Емилия Митова от фирмата изпълнител "Асфалтинг".

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени