По график по райони и кметства ще се извозват растителните отпадъци

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 151 | Брой коментари 0
13:57 11.03.2019

Община Перник изготвя график за извозване на растителния отпадък по райони и кметства. Това съобщи кметът Вяра Церовска след проведена среща с началника на РС ПБЗН гл. инспектор Кирил Христов и представители на Регионалното депо за неопасни отпадъци във връзка с многото възникнали пожари през последните дни.

В рамките на срещата стана ясно, че част от пожарите са вследствие на запалени стърнища.

„Пожарната е пренатоварена, повече от 25 сигнала има за последните две седмици, заплашени са хора, сгради и гори . През почивните дни има една изгоряла къща със собственика й и сгради в кв. Драгановец. Затова трябва да бъдем много внимателни“, апелира кметът Вяра Церовска.

С повишаването на дневните температури започва почистването на дворове, вилни имоти, земеделски земи от горими материали и отпадъци, което е предпоставка за възникване на пожар.

„Всеки един гражданин, който желае да си изхвърли зелените отпадъци, може да го направи напълно безплатно на Регионалното депо за неопасни отпадъци според действащата Наредба на Община Перник“, уточни кметът и допълни, че са били обсъдени въпроси, свързани с работата на депото.

ГЕРБ

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени