По-евтино парно ще плащат перничани

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 445 | Брой коментари 0
08:39 07.06.2020

Перничани плащат най-ниската цена за топлоенергия в България  в момента - 8.5 ст. на киловатчас или 85 лева на мегаватчас с ДДС. Това най-вероятно ще остане така и от следващия сезон, ако някоя топлофикация не направи ударно намаление на цената. Цената на топлото в Перник няма да се вдига, дори ще бъде намалено с още  малко. Според разчетите на енергийния регулатор намалението ще е  с 0.02 %- това се равнява на стотинки от  сумите, които се плащат сега.

От КЕВР съобщават, че е насрочено обществено обсъждане от разстояние на проект на решение за утвърждаване на пределни цени на топлинната енергия и определяне на преференциални цени и премии за електрическата енергия, произведена по високоефективен комбиниран начин от централи с комбинирано производство на електрическа и топлинна енергия, при прилагане на метода на ценово регулиране „норма на възвръщаемост на капитала“, считано от 01.07.2020 г.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени