Lotus homes

По документи: Ремонтът на яз. "Студена" продължава и днес... 9 години! Има ли край?

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 26.09.2021 | Прочитания 1086 | Брой коментари 0
10:20 26.09.2021

В момента Министерство на регионалното развитие и благоустройството изпълнява над 2200 строежа на стойност над 7.5 млрд. лв. Митът, че всички строежи са спрени е абсолютно неверен!

Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова в предаването "Седмицата" на Дарик радио, цитирана в съобщение на МРРБ.

Интересна информация беше съобщена и за пернишкия язовир „Студена“.

„Преди два дни получих писмо от една фирма и разбрах, че язовир „Студена“ е в строителство от 23 юли 2012 г. Към днешна дата той продължава да се строи - това са девет години. 72-часовите проби са направени от 30 август до 3 септември по информация от фирмата. Да се надяваме, че ако всичко е наред с документите по строителството, в скоро време ще въведем язовира в експлоатация и ще приключим с това 9-годишно строителство“, уточни арх. Комитова

Строителството е бавен, труден и сложен процес. И когато политици крещят срещу мен, че служебното правителство не е построило нищо, това дълбоко ме обижда, сподели министърът.

Тя даде пример с три обекта, които се строят от много време и са познати на обществото. Първият е АМ "Хемус": в участъка от Ябланица до Плевен с дължина 51 км, съгласно заварени договори ще се построи от 2019 г. до 2024 г., средно по 1 км на месец. Това е реалистичният срок. Втори пример е обходният път на Бургас, който посетихме на 21 септември, за да видим дали се строи. Там разбрахме от шефа на ОПУ - Бургас, че този проект е започнал преди 14 г. И ще се завърши догодина през април. И третият пример, който министърът посочи, е язовир "Студена", чийто проект е започнал преди 9 години. Това обяснява защо язовирът е бил без вода, заключи Комитова.

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени