По-добро здравеопазване поискаха от депутатите на БСП жители на Брезник

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 654 | Брой коментари 0
07:52 12.06.2018

Народните представители от ПГ на БСП за България Станислав Владимиров и Любомир Бонев проведоха приемен ден в гр. Брезник, заедно с председателя на ОбС на БСП Венета Петрова.  Жителите на Брезнишко се поинтересуваха за развитието на проекта за път до мегалитния храм-кладенец в с.Гърло и реставрацията на уникалното за Югоизточна Европа съоръжение. Народните представители заявиха, че достъпа до съоръжението и адекватното му експониране са сред приоритетите им и ще продължат да работят за това. „След въпросите, които зададохме към министъра на културата и срещите с кмета на Брезник имаме развитие. Пари за проектирането на пътя вече има, а изграждането ще бъдат осигурени, а след това и за експонирането на паметника", добавиха Владимиров и Бонев.

Брезничани представиха пред тях своите проблеми, като един от основните бе липсата на адекватно здравеопазване в града и общината. В спешния център има само една линейка, която обслужва града и селата от общината, няма оборудване за да ни се постави адекватна диагноза и колкото и добри да са лекарите ни няма как да ни лекуват, казаха жители на Брезник. Те добавиха, че има случаи, в които живеещи в глада променят адресната си регистрация, за да могат да се лекуват в областния град. По-лошото, обаче е, че ако линейката е на адрес в някое от отдалечените села, няма как да се върне бързо в града при друг спешен случай, заради това ни се е случвало да превозваме болни с наши автомобили , добавиха още те. Те заявиха, че проблемите със спешните центрове са сериозни в цялата област и вече са задали въпроси на министъра на здравеопазването свързани с тях. Отговорите, обаче не бяха в полза на хората не само заради липсата на персонал и пари, но и заради липсата на воля в управляващите да го решат, заявиха народните представители. Те добавиха, че отново ще поискат от министъра поне по още една линейка и екип за нея във всеки спешен център и закупуване на адекватно оборудване за диагностициране и лечение.

MYcomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени