mycomputer.BG

ПМГ „Христо Смирненски” реализира програма за мобилност по НП на МОН „Иновации в действие”

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 257 | Брой коментари 0
14:04 29.11.2019

В периода месец октомври - месец ноември 2019 г. ПМГ „Христо Смирненски” - град Перник реализира дейности в изпълнение на НП на МОН „Иновации в действие”. Програмата дава възможност за сътрудничество и обмен на добри практики между иновативните училища, както и между иновативните и желаещите училища да станат такива.

На 30 и 31 октомври 2019 г. гимназията посрещна учители и ученици от иновативното Средно училище "Свети Паисий Хилендарски"- гр. Златица, а от 5 до 7 ноември 2019 г. беше домакин на учители и ученици от ПМГ „Нанчо Попович” - гр. Шумен.

Иновативната гимназия демонстрира пред своите партньори добри педагогически практики и иновативни елементи по отношение на организацията и съдържанието на обучението.

Учениците от ПМГ „Христо Смирненски” представиха пред своите гости презентация, с която ги запознаха с града и училището си. Г-жа Милена Асенова и г-н Кирил Георгиев разказаха за същността на иновативния проект „С наука и технологии към бъдещето”, представиха въведените иновативни елементи и постигнатите резултати.

Гостите от Златица и Шумен разгледаха града ни, посетиха Историческия и Минния музей, разгледаха сградата на училището и кабинетите в Центъра по природни науки.

Учителите и учениците от иновативната паралелка ІХв клас проведоха публична изява - демонстриране на експеримент + дигитални и интерактивни технологии и инструменти с участието на родители. Занятието беше на тема: „Питейните води – въпрос на избор”, а негов координатор - г-жа Аделина Тодорова. Учениците бяха разделени в три групи, като във всяка от тях взеха активно участие и родители. В ролята на консултанти се включиха г-жа Юлиана Ангелова, г-жа Боряна Аспарухова и г-н Кирил Георгиев. По време на иновативното занятие учениците работиха в екип, като извличаха информация от текст, етикети от различни видове питейни води, провеждаха експерименти, изработваха графични модели, анализираха данни, сравняваха химичния състав и минерализацията на различни марки бутилирани питейни води. Всеки екип представи резултата от дейността си чрез презентация, а в проведената в края на занятието дискусия формулираха своите изводи.

На 21 ноември 2019 г. група учители и ученици от ІХ в клас посети СУ „Св. Паисий Хилендарски“ в град Златица. Екипът от учители, включващ директора на ПМГ „Хр. Смирненски“ – госпожа Грозданова, заместник-директорите по УД – госпожа Петрова и госпожа Антонова, главен учител по биология и ЗО – госпожа Тодорова и старши учител по инфоматика и ИТ – госпожа Методиева, се запознаха с проекта за иновация на СУ „Св. Паисий Хилендарски“: „Проектно базирано обучение – възможност за развитие на умения за учене и работа в екип“. На срещата с представители на екипа за иновация на училището домакин, бяха обсъдени теми и методи от иновативната програма, както и идеи за развитието на иновативния процес на двете училища.

Домакините ни показаха забележителности в околностите на гр. Златица, с. Чавдар, архитектурните паметници и параклиса в неолитното селище.

На 22 ноeмври 2019 г. учителите и учениците на ПМГ „Хр. Смирненски“ присъстваха на публична иновативна практика на тема „Свободата – осъзнат избор“. Учениците от ІХв клас взеха участие в реализирането на проведения интегративен урок, като бяха разпределени на случаен принцип в 4 екипа с ученици от Ха клас на училището домакин. Учителите от иновативния екип на град Златица демонстрираха пред своите гости интегритет между три предмета – английски език, философия и история и цивилизация. На екипите от ученици бяха поставени задачи да разпознаят и анализират тестове на песни на английски език, в които основна тема е свободата, след което бяха предоставени казуси за решаване на проблема: свободата като избор.

Ръководството и педагогическата колегия на ПМГ „Христо Смирненски” - град Перник са дълбоко убедени в ефективността на програмата за мобилност, която осигурява възможност за осъществяване на контакти и споделяне на добри практики между училища, за които основен приоритет е иновативното образование.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени