mycomputer.BG

Плевнелиев отказал на Борисов да е кандидат-президент на ГЕРБ

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 283 | Брой коментари 0
09:26 21.09.2021

Росен Плевнелиев е отказал на ГЕРБ да бъде техен кандидат за президент. Държавният глава в периода 2012-2017 година е провел телефонен разговор с бившия премиер Бойко Борисов.

„Преди два месеца се обадих на Бойко Борисов. Говорихме си честно и откровено, казахме си аргументи защо той не може, защо аз не мога", сподели Плевнелиев пред Bulgaria ON AIR.

Той вижда като неуспешна стратегията на лидера на ГЕРБ да се изправи в президентска битка с Румен Радев. Според него предложеният кандидат на бившите управляващи задължително трябва да бъде надпартиен.

„И тук ГЕРБ могат да допуснат стратегическа грешка както с Цецка Цачева, която беше добър човек, но не и кандидат. Не бива да е партиен кандидат, трябва да е широко скроен кандидат“, смята той.

Амбиция да управлява президентът Румен Радев вижда Плевнелиев зад появилия се нов политически проект на Асен Василев и Кирил Петков./burgas-podlupa.com

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени