Coca Cola

Пламна гора в местността "Голо бърдо", небрежност запали сгради в Перник!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 915 | Брой коментари 0
10:41 29.08.2019

Осем пожара са гасени вчера от огнеборците в региона, съобщават от пресцентъра на полицията в Перник.

При два от случаите са нанесени значителни материални щети.

Около 18, 55 ч. е подаден сигнал за пламнала гора в местността „Голо бърдо“, собственост на Държавно горско стопанство – Радомир. Незабавно към мястото на произшествието се насочили 4 противопожарни автомобила – 2 от Радомир и 2 от Перник. Огнеборците локализирали пламъците и предотвратили унищожаването на десетки декари борови насаждения. Изгорели са около 10 дка. иглолистни насаждения. Причината е небрежност при боравене с открит огън.

Час и половина по-късно пламнали сгради на ул. „Варшава“ в областния град. Отново причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са фургон, паянтова постройка и дърва за подпалки. Няма пострадали хора и нанесени други материални щети. 

Паленето на сухи треви, отпадъци и стърнища са основните причини за възникналите пожари с материални щети в горския фонд и населените места. От пожарната отново напомнят, че това е абсолютно забранено Горещото време е предпоставка за разпространението на много запалвания, предизвикани от човешката небрежност. При установяване на нарушителите ги заплашват парични санкции от 500 до 2 000 лева, ако не подлежат на наказателна отговорност.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени