mycomputer.BG

Пламен Алексиев: Ще се боря докрай да имаме модерна спортна зала в Радомир

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 203 | Брой коментари 0
15:41 15.10.2019

Ако бъда избран за кмет на Община Радомир отново, ще се боря докрай да завършим проекта за реконструирането на спортна зала в нашия град, която се намира на стадион “Христо Радованов”. Нуждата от изграждането на закрито спортно съоръжение е спешна. Това ще даде възможност да възстановим традициите в областта на волейбола в нашия град.

Имаме момчета, местни кадри с много добри качества, които могат да бъдат гръбнак на един волейболен отбор в града, дори и той да е на аматьорски начала. В проекта за съоръжението е предвидено да има зала за фитнес, модерни нови съблекални, кафенета и др. Капацитетът на залата ще е 400 зрители, и ако проектът бъде реализиран, това ще е най-голямата сграда за провеждане на събития на закрито в Радомир.

В момента читалището “Напредък 1895” в Радомир, което е с капацитет от 200 места, се оказва недостатъчно за провеждането на събития, към които има по-голям обществен интерес.

Освен това, изграждането на модерна зала ще даде възможност за провеждане и на редица културни прояви, като например концерти, благотворителни прояви и други обществени мероприятия с голяма значимост.

Проектът за реконструкция на залата е внесен в Министерство на младежта и спорта през 2017 г. и очаква финансиране. Миналата седмица, когато заместник - министърът на младежта и спорта Стоян Андонов беше на посещение в Радомир, отново поставихме пред него необходимостта от изграждането на модерна спортна зала в нашия град и огромната значимост за развитието на културата и спорта, както и за правилното физическо развитие на подрастващите в него, която би имала тя.

Имаме и друг проект за изграждане на изцяло нова спортна зала, която да се помещава на терена на бившето военно поделение.

Налице е и трети проект за изграждане на изцяло нова волейболна и баскетболна зала в кв. “Върба” в града, който включва и изграждане на зала за пресконференции и обучения, детска площадка и др. В момента този проект е в Министерството на регионалното развитие и благоустройството за одобрение. 

Ще направя всичко необходимо поне един от тези три проекта да бъде реализиран, ако ми гласувате доверие отново да бъда избран за кмет на Община Радомир!

Работим не с думи, а с дела за благоденствието на нашата община!

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени