mycomputer.BG

Пламен Алексиев: Правим Радомир атрактивна туристическа дестинация

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 379 | Брой коментари 0
16:07 15.10.2019

Ако бъда избран за кмет на Община Радомир отново, ще работя усърдно за това районът да се превърне в атрактивна дестинация за туристи от страната и чужбина.

Тази година възстановихме Радибошкия манастир “Света Троица”, грижим се редовно за поддръжката на църквата “Света Петка” и на килийното училище в селото, което е най-старото в Радомирско и е давало подслон на Васил Левски. Ще работя за популяризирането и на Старо село, което е истинско историческо и църковно богатство със своите 38 параклиса. Ще съхраним и античното светилище в село Байкалско, за да го предпазим от опитите на иманярите да го разграбят. Всички тези обекти могат да станат част от един популярен туристически маршрут.

Една от първостепенните ми задачи е хижа “Орлите” да бъде отдадена на концесия, да попадне в ръцете на добър стопанин, за да може мястото да се превърне в привлекателно средище за туристи от страната и чужбина.

Заедно с Председателя на Общински съвет – Радомир Светослав Кирилов вчера, на Петковден, бяхме на храмовия празник на църквата “Света Петка” в Радибош, където бе раздаден курбан за здраве.

“Пламен Алексиев много ни помага. Благодарение на усилията на неговия кметски екип, пътят водещ до манастира, е насипан с баластра и достъпен за автомобили. В стаите в килийното училище е сложен паркет. Като кмет на Община Радомир, той ни съдейства експозицията в килийното училище да бъде обновена, и в момента да бъде във вид, близък до автентичния”, заяви Иво Михайлов, кметски наместник на Радибош. По думите му всички улици, водещи до махалите в селото са проходими и насипани с баластра, а там където лампите на уличното осветление не светят, веднага се подменят с нови. Според него почистването на селото също е на ниво. “За разлика от предишните кметове, при които селото бе оставено на произвола на съдбата, Пламен Алексиев винаги ни е помагал за пътищата, за манастира и църквата, давал е парични средства за курбани на църковни празници, както и за събори на селото. Пътят до язовира е с контролиран от полицията достъп. Няма нерешен проблем, а всеки изникнал въпрос се решава максимум за 1-2 дена”, заключи Иво Михайлов по повод съвместната си работа с Пламен Алексиев.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени