Писателят Славчо Чанев се срещна с ученици от ОУ "Св.Иван Рилски"

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 190 | Брой коментари 0
15:31 11.04.2018

Какво вдъхновява писателя да пише книги за деца, как се намират интересни истории, лесно ли се пише за деца- това бяха въпросите на четвъртокласници от ОУ „СВ. Иван Рилски", които днес те зададоха на  писателя Славчо Чанев.  в Регионална библиотека „Светослав Минков". Срещата в Голямата читалня  е едно от събитията, с които Регионална библиотека „Светослав Минков" се включи в Маратона на четенето, посветен на Международния ден на детската книга – 2 април и Международния ден на книгата и авторското право – 23 април. 

Пред малките, любознателни ученици,  Славчо Чанев разказа за своето детство в селцето край Бургас, където е роден, за идването си в Перник, както и за любовта си към словото, книгите и интересното си хоби да събира стари правописни речници и помагала.Децата бяха любопитни  да чуят някои от историите в една от неговите книжки за деца- „Да обичаш принцеса". Четвъртокласниците бяха провокирани от писателя и непринудено задаваха много интелигентни въпроси и разбраха, че най- големите „съкровища „ могат да търсят в себе си, сред приятелите и близките хора.

Маратонът на четенето в библиотеката продължава с още една среща с детски писател. На 17-ти април ще гостува  детската писателка Зорница Иванова, която ще представи своята книжка „Мая и концертът на талантите".

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени