Пийте кафе, за да не се самоубиете

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 622 | Брой коментари 0
12:15 29.07.2013

Американски учени установиха, че кафето предпазва от тежки депресии и консумирането на 2 до 4 чаши дневно намалява с 50 процента риска от самоубийство, пише в. Daily Mail.

Специалистите обаче предупреждават, че не трябва да използваме ободряващата напитка за самолечение на депресивните си състояния.

Екип на Мишел Лукас от Харвардския институт за обществено здраве изследвал показателите на 200 хиляди мъже и жени, като проследил консумацията им на кафе. От изследването проличало, че тези от тях, които консумирали между 2 и 4 чаши дневно, били с

50 процента по-малък риск от самоубийство в сравнение с тези, които пиели кафе без кофеин, малки или никакви дози кафе.

Проучването обхванало период от 6,5 години и при него били констатирани 277 случая на самоубийства, разказва БТА. Изследването констатирало, че кофеинът, освен че стимулира централната нервна система, действа и като антидепресант, като увеличава производството на някои невротрансмитери в мозъка, наричани още "хормони на щастието", като серотонина, допамина и норадреналина.

Специалистите предупреждават депресираните хора да не прибягват към самолечение и самоволно да увеличават консумацията си на кафе. Предишни проучвания установиха увеличаване на броя на самоубийствата при консумация на над осем чаши кафе дневно.

Според експертите безопасната доза за консумация е 400 милиграма кофеин дневно, което съответства на 2-3 чаши кафе.perfumeshop.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени