Пхенян: САЩ не трябва и да мечтаят за преговорите по ядрено ни разоръжаване

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 05.11.2017 | Прочитания 267 | Брой коментари 0

Снимка:БГНЕС
15:59 05.11.2017

„САЩ не трябва и да мечтаят за преговорите по ядрено разоръжаване на Северна Корея“, обяви Централната телеграфна агенция на Корея (ЦТАК), която огласява официалната позиция.

„Сега, когато КНДР доближава крайна цел за пълно окомплектоване на своите ядрени сили, САЩ трябва да зарежат малоумната мисъл, че КНДР може да задоволи гангстерското им изискване, те не трябва да мечтаят за преговори по ядрено разоръжаване. За КНДР това е необратим и неизбежен начин за засилване на ядреното сдържане и защита на своята държава“, казва се в становището.

Подчертава се, че "КНДР никога няма да сложи на масата за преговори въпроса за ядреното сдържане, което е необходимо за самозащита“ и „няма да отстъпи нито крачка от пътя за укрепване на совите ядрени сили, докато се съхранява враждебната политика на САЩ срещу КНДР и ядрената заплаха“.

В същото време ЦТАК отбелязва, че Северна Корея „не се отказва от диалога, но никога няма да превърне в търг един въпрос, който е свързан с висшите интереси на страната и безопасността на народа, тя също не е заинтересована в такъв диалог и такива преговори". /БГНЕС

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени