Петокласниците с 10 учебника по български език

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 148 | Брой коментари 0
07:43 27.02.2020

470 са учебниците и учебните комплекти за учениците от първи до седми клас, които са одобрени от образователното министерство за учебната 2020/2021 г. Това става ясно от списъка с помагалата, публикуван на сайта на ведомството. Учителите избират измежду десетки издателства, по чиито учебници да преподават на своите възпитаници. Докато за някои чужди езици като испанския и италианския се предлага само по един учебник, то вариантите за петокласниците и шестокласниците по български език са 10.

Учебните комплекти и учебниците за начален етап са 213. Най-малко са помагалата за първокласниците – 40. За тях обаче и учебните предмети са само шест. „Най-труден“ пък се оказва изборът по математика в първи и втори клас, тъй като учителите могат да избират между 9 варианта на 8 различни издателства.

В прогимназиален етап, който обхваща децата от 5-и до 7-и клас, броят на учебните комплекти нараства. За трите години педагозите трябва да избират между 257 помагала

Най-много са за седмокласниците, за които общият брой на учебниците и учебните комплекти е 91. По математика например учителите избират между седем издателства в 5-и и 6-и клас и шест – в 7-и./Монитор бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени