Петър Първанов: Трябва да се промени начина на финансиране на спортните клубове

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 04.10.2018 | Прочитания 870 | Брой коментари 0
14:33 04.10.2018

Не може да се спонсорират всички спортове  еднакво и средствата да са на „калпак“. Има федерации и спортове, които са без никакви големи постижения и история. Държавата трябва да финансирани приоритетно определени значими видове спорт. Иначе няма бъдеще – това сподели Областният лидер на АБВ в Перник Петър Първанов на проведената пресконференция в централата на партията.

Първанов напомни, че в момента в Перник се провежда традиционния турнир по волейбол за купа Бори Гюдеров. Пернишките момчета се представят добре. „За момента нашата цел е да задържим отбора , а голямата цел трябва да е той да се развива. Трябва да се работи от малките групи, за да може след години да има сериозно попълнение в отборите. Затова е нужна и промяна на цялата политика по отношение на спорта. Дано скоро се внесе за обсъждане и приемане и чаканият отдавна Закон за спорта“ – каза още президентът на ВК Миньор Петър Първанов.

От ПП АБВ ще настояват за среща със спортния министър на която да поставят отново всичките проблеми, касаещи финансирането на спортните клубове у нас.

 

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени