Петър Първанов: Обвиненията към покойната Росица Янакиева от страна на човек, подписал източването на яз. „Студена” са абсурдни!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 2459 | Брой коментари 0
13:39 02.01.2020

Председателят на областната структура на АБВ Петър Първанов днес наруши мълчанието си относно проблемите с водоснабдяването в града. Основната причина за това твърденията, които се разпространяват  в последните дни , че Росица Янакиева и екипа й са виновни за това, че в Перник не е изпълнен водния цикъл.

„Бившият кмет на Перник г-жа Росица Янакиева, която е и основател на АБВ – Перник беше обвинена от човека, с чийто подпис е източен язовир "Студена". Всичко това ни дойде малко в повече. Основните нападки са, че г-жа Янакиева като не е направила водния цикъл е виновна за течовете и изтичането на водата от язовир "Студена". Течове е имало и миналата година и по-миналата и преди това. Водата е стигала, както до всички граждани, така и за промишлените предприятия в района. Акцентира се върху 75 % течове" -  каза Първанов.

"Като зам.-кмет от екипа на г-жа Янакиева съм в течение на нещата. Мога да ви кажа, че истината е следната. Г-жа Янакиева разработи целия воден цикъл, направи проектите, остойности ги, кандидатства  в управляващия орган. Ставаше въпрос за 120 милиона лева само за град Перник,не и за други градове, както е сегашния цикъл.

Кореспонденцията, която водихме с управляващия орган беше доста активна. Имаха забележки по различни неща. Най-вече забележката беше довеждащата тръба през "Стомана". Накрая ни приеха водния цикъл, одобриха го и ни възложиха с писмо да проведем тръжните процедури за избор на изпълнител. Бяха проведени тръжни процедури, бяха избрани изпълнители. Всичко, което беше свършено от общината беше направено. Впоследствие получихме от управляващия орган и писмо да сключим договори с тези фирми, но „под условие”  поради липса на пари. По това време  от ЕС бяха спрени всичките еврофинансирания при кабинета "Орешарски" и договорите бяха под условие, че като се осигури финансиране те ще се изпълнят.

 „След падането на кабинета следващият реши, че този воден цикъл няма да се финансира. Към днешна дата обвиненията са безпочвени. Всички тези неща граничат с безумието. Просто не знам откъде можеше да се измислят тези обвинения. Обикновено крадецът вика дръжте крадеца. В случая г-жа Янакиева си свърши работата доста добре. Тя беше един от най-успешните кметове в град Перник", подчерта още Петър Първанов.

 


 

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени