Lotus homes

Пет електробуса ще купи община Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 307 | Брой коментари 0
08:23 04.05.2020

Община Перник ще закупи нови електробуси с финансиране по Оперативна програма "Околна среда 20014-2020", съобщиха от администрацията. В партньорство с "Градски транспорт - Перник" ЕООД общината е подписала административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ. Проектът цели подобряване качеството на атмосферния въздух чрез въвеждане на екологосъобразен обществен електротранспорт. С новите превозни средства ще се намалят нивата на фини прахови частици и азотни окиси.

Ще бъдат закупени 5 електрически автобуса със зарядни станции и допълнително оборудване за обслужване на линия номер 16. Ще се изградят кабелни трасета за захранване на зарядните станции и покрито хале за престой и зареждане на електрическите автобуси в депото в кв. "Църква".

Общият размер на инвестицията възлиза на 7 184 970.00 лв., в т.ч. 5 099 660.00 лв. от Кохезионния фонд и 899 940.00 лв. национално съфинансиране от държавния бюджет.

Освен подобряване на екосредата, с новия транспорт ще се намали и потреблението на енергия, уточняват от общината.

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени