mycomputer.BG

Пернишкото училище "Олимпиец" отбеляза Деня на българския спорт

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 222 | Брой коментари 0
14:41 17.05.2020

 

 В Спортното училище в Перник се постараха да отбележат Деня на българския спорт.  На 17 май 1894 г. в София пристигат първите учители по физическо възпитание от Швейцария. Тяхната мисия е да положат основите на спорта в страната ни след Освобождението.

Най-известни са Шарл Шампо и Луи Айер.За първи път в България швейцарците внасят футболни топки и различни уреди за гимнастика. Те основават и емблематичната гимнастическа организация "Юнак". Шампо е и първият участник за България на Летни олимпийски игри - през 1896 г. в Атина

Традиционно учениците от СУ „Олимпиец”  участват във всички мероприятия, организирани на общинско ниво, а през последните три години са и сред редовните и най-многобройни участници в колопохода от квартал „Изток” до центъра на Перник. Пореди епидемичната обстановка тази година празникът е отбелязан с представяне на снимки на спортуващи и в изолация ученици и надежди,че второ такова празнуване няма да има.

Coca Cola

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени