Coca Cola

Пернишко се включва в "Да изчистим България заедно"!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 125 | Брой коментари 0
07:26 13.09.2019

Областният управител на Перник Ирена Соколова и служителите на Областна администрация Перник организират инициативата „Да изчистим България заедно" на територията на областта.

Тази събота, 14 септември, те ще почистват за поредна година едно от емблематичните и обичани места за отдих на перничани – пътеката до местността "Мечката" под хижа "Славей".

По покана на областния управител и директорите на ведомствата, служителите от 14 институции са заявили желанието си да се включат в кампанията, като сами са определили своите локации за почистване.

Дирекция "Бюро по труда" ще почиства Западния парк в гр. Перник.

Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" ще почиства терените пред сградата на РСПБЗН, както и парковата част от северната страна на сградата.

Регионална здравна инспекция ще почисти прилежащите терени на Инспекцията, намиращи се гр. Перник ул. Миньор №15.

Териториална дирекция "Национална сигурност" ще чисти в района на паркинга до Първо Районно управление.

Центърът за спешна медицинска помощ ще почисти бъдещия терен за построяване на новия ЦСМП, намиращ се в двора на МБАЛ „Рахила Ангелова".

Областна дирекция на МВР ще чисти следните обекти:

ул. „Самоков" №1 – задния двор на сградата и прилежащите терени; Местност „Драгановец" – сградата на питомника и прилежащия терен; ул."Черноризец Храбър" № 29 – двора на сградата „Складова база на ОДМВР Перник и прилежащите терени;

Квартал „Изток", ул.„ Минск" №6 - район на II РУ и прилежащите терени; гр. Радомир, ул. „Люлякова" № 6 – района на РУ Радомир и прилежащия терен;

гр. Брезник, ул. „Андрей Михайлов" № 80 - района на РУ Брезник  и прилежащия терен;

гр. Трън, ул. „Харалампи Стоянов" № 1 - района на РУ Трън и прилежащия терен.

Областна дирекция по безопасност на храните ще почисти и облагороди терена около сградата;

Регионална дирекция по горите ще се включи с почистване в района на хижа „Славей";

Отдел „Статистически изследвания" ще почисти района на Изчислителния център;

Областно пътно управление ще почисти следните обекти:

Управление - ул." Софийско шосе" 31;

РПС Перник - АМ "Струма – чешма с. Старо село;

РПС Радомир - Път I-6 – чешма Драгомирово;

РПС Брезник - Път III-811 - чешма отбивка Брезник;

РПС Трън - Път II-63 – чешма Секирица.

Общините от област Перник ще се включат в деня на голямото почистване с дейности в междублокови пространства, локации за отдих и развлечения, важни обществени места.Вече девета поредна година инициативата „Да изчистим България заедно" ще превърне в един отбор хиляди хора, които искат да живеят на едно по-чисто място. Емблематичната кампания отрежда водещо място на България сред страните с най-добри доброволчески практики в грижата за околната среда.

Областният управител разпредели средства за транспортиране на събраните отпадъци на общините от региона под формата на бонове за гориво, предоставени от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда. Губернаторът е обезпечил участващите и с почистващи материали - чували и ръкавици.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени