mycomputer.BG

Пернишкият депутат Красимир Велчев: Цветан Цветанов беше главният кадровик в България!

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 06.07.2020 | Прочитания 258 | Брой коментари 0
07:32 06.07.2020

"Той беше главният кадровик в България – той назначаваше всички, той уволняваше. Борисов му беше дал такава власт, каквато самият Борисов нямаше”.

Така депутатът от ГЕРБ Красимир Велчев описа тежестта, която е имал бившият втори в партията Цветан Цветанов, в интервю пред БНТ. Велчев е член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ – оперативното партийно ръководство, в което са събрани най-приближените хора на Бойко Борисов.

Велчев упрекна Цветанов, че не желае да поеме своята отговорност за състоянието на партията. Когато подаде заявлението си за напускане в средата на юни, бившият заместник на Борисов обяви, че ГЕРБ се превръща в място на „страх, подмазвачество, интригантство и посредственост”.

„Ако приемем, че всичко това е така, той само преди няколко месеца напусна ГЕРБ. Той няма ли вина? Цялата власт и организацията беше в негови ръце. За да има страх, той не се е появил, откакто той е напуснал. Да не говорим за посредствеността. Тя не е от вчера, ако има такава”, посочи Велчев. И допълни: „Може би по този начин той иска да оправдае неговото напускане. Но не можеш да ги кажеш тези неща, след като 14 години ти беше дадена цялата власт.”

В същото време депутатът изрази благодарност към Цветанов, че ще приюти при себе си недоволните от партията. „По-хубаво е тези хора да напуснат ГЕРБ, отколкото да работят вътре срещу ГЕРБ. По-хубаво да се знае кой кой е”, констатира Велчев. И накрая прогнозира, че онези, които сега търсят късмета си в бъдещата партия на Цветанов, ги очаква разочарование: „Смятам, че няма да бъде това, което някои хора, които отиват там, очакват.” /Сега бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени