Lotus homes

Пернишките съветници трябва да отговорят на искането за пускане на водата от "Крапец" за радомирци

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 322 | Брой коментари 0
16:44 30.06.2020

Общинските съветници от всички политически партии и коалиции в Радомир очакват  Общински съвет – Перник да излезе с положително решение и даде зелена светлина за възстановяването на резервното водоподаване от помпена станция "Крапец", с оглед предаварийната ситуация с водата в общината.

"Проблемът е чисто човешки, а не партиен. Очаквам Общински съвет – Перник да излезе с положително решение и да прояви съпричастност към нашия проблем. Още повече, че от областния център получиха подобна помощ от Столичния общински съвет, а язовир "Студена" в момента е близо до пълния си капацитет", заяви по време на заседанието днес Светослав Кирилов, председател на местния парламент.

"Нямам съмнение, че общинският съвет в Перник ще излезе с положително решение за възстановяването на помпена станция "Крапец" като резервен водоизточник", подкрепи го и Красимир Борисов, общински съветник от "БСП за България". Той определи действията на кмета на Радомир Пламен Алексиев по проблема с водата като правилни, като му пожела да се пребори за възстановяване на нормалното водоподаване в общината.

Днес общинският съвет в Радомир единодушно даде съгласието си община Радомир да предприеме необходимите административни и правни действия за възстановяване статута на помпена станция "Крапец" като резервен водоизточник. Съветниците възложиха и на кмета на община Радомир да представи настоящото решение на МРРБ, МОСВ, Кмета на Перник, Общински съвет – Перник и "ВиК" – Перник.

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени