mycomputer.BG

Пернишките съветници призоваха институциите да вземат мерки за водоснабдяването в Радомир

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 401 | Брой коментари 0
18:40 08.07.2020

Институциите да вземат мерки преди ситуацията в Радомир с безводието да стане критична. Това беше гласувано единодушно в нарочна декларация на Общински съвет Перник днес. Общинският съвет няма правомощията и не може да разрешава евентуалното възстановяване на водоподаването от помпена станция „Крапец“. Това трябва да се разреши от съответните държавни институции.

Радомир и радомирци имат пълната подкрепа в трудната за тях ситуация, защото никой в 21 век не трябва да изпада в положението, в което бяха перничани до преди месеци.

На извънредната сесия днес присъстваха кметът на Радомир, председателят на тамошния общински съвет, управителят на ВиК Перник , зам.областният управител Иво Иванов.

Нямаше нито едно изказване контра на съгласието да се възстанови водоподаването за Радомир.

Кметът Пламен Алексиев изрази надежда, че ще получи подкрепа от Перник и изказа възмущението си от думите на екоминистъра, който противопостави Перник на Радомир. Председателят на Общинския съвет в Радомир Светослав Кирилов напомни 2012 година, когато Перник и Радомир бяха ударени от земетресение. Но и тогава се справиха, благодарение на общите усилия на държава и общини. Сега Перник е излязъл от кризата, морално е да се помогне и на Радомир.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени