Lotus homes

Пернишките пожарникари отбелязаха тържествено професионалния си празник

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 373 | Брой коментари 0
14:18 14.09.2021

С водосвет за здраве и благоденствие и поднасяне на венци и цветя на паметните плочи на загинали пожарникари бе отбелязан професионалния празник на пернишките огнеборци – 14 септември.

Професионалният празник на служителите от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Перник бе отбелязан днес с тържествен водосвет  и поднасяне на венци и цветя пред паметните плочи на загиналите при изпълнение на служебния си дълг пожарникари Никола Миков и Сашо Евтимов.

На тържеството присъстваха кметът на Община Перник Станислав Владимиров и заместникът му Стефан Кръстев, както и бивши служители на пожарната и гости. Свещенослужители от пернишкия православен храм „Св. Иван Рилски“  почетоха паметта на загиналите при изпълнение на служебните си задължения пожарникари и отправиха молитва за здраве и благоденствие на действащите огнеборци.

Чрез кмета на община Перник бяха връчени плакет и грамоти на представителите на Доброволно формирование „Протожер“ към общината, за добре свършена работа по време на гасенето на горските пожари през лятото. От своя страна г-н Владимиров поздрави служителите за празника и им пожела да бъдат живи и здрави и винаги така отговорни в работата си, при ликвидиране последствията от пожари и природни бедствия.

Тържеството приключи с вой на сирени и едноминутно мълчание пред паметната плоча на Никола Миков в двора на пернишката пожарна.

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени