mycomputer.BG

Пернишките депутати от БСП за алтернативния бюджет на столетницата

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 270 | Брой коментари 0
12:32 26.11.2019

Алтернативен бюджет на страната предлагат за пореден път от парламентарната група на БСП. Депутатите от Перник в Народното събрание Евдокия Асенова и инж.Любомир Бонев обявиха на нарочна пресконференция основните параметри в него.

„Управляващите предлагат бюджет, в който има повече средства, но не се знае за какво ще се разходват. Ние представяме нашите политики за бюджет. Те са в три основни насоки: социални дейности, здравеопазване и публичен сектор” – каза Евдокия Асенова.

Социалистите предлагат всеки месец в семейството да остават по 50 лева, на тези семейства, които имат деца до 18 годишна възраст. След това тези облекчения да се прехвърлят върху децата до 26 годишна възраст. Тези деца да бъдат освободени от данък.

Предлага се увеличение на минималната работна заплата на 650 лева, максималния осигурителен доход на 3900 лева.

Предлага се учебната програма да е само по един учебник по предмет, който да е безплатен.

Предлага се увеличение на помощта за майките студентки.

Инж. Любомир Бонев подчерта, че е много важно да се приемат промени с които 1/10 от ДДС да остава в общините. Също така 1/5 от данъците на финансовите лица също да остават в общините. Само като пример той посочи, че ако при 27 000 работещи в Перник 1/5 от данъците остават в общината ще има над 13 милиона лева, които да се използват за града. Според него много е важно болниците да спрат да бъдат търговски дружества.

Въпреки социалната насоченост на повечето предложения, от БСП не са големи оптимисти, че управляващите ще приемат нещо. Все пак от партията са категорични, че това е един реален бюджет на развитие и той може да е успешен бюджет за управление.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени