Пернишки жени застават в подкрепа на протестиращите майки на деца с увреждания

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 2357 | Брой коментари 0
08:11 25.06.2018

Майки от Перник подеха инициатива за организирането на мирен протест-подкрепа към всички онези майки на деца с увреждания , които дни наред стоят в палаткови лагери в защита на своите права. Подготвят се всички необходими документи, за да се получи разрешение от общината за проявата в миньорския град.

„Момичета,

хайде да дадем по едно рамо на протестиращите майки на дечицата с увреждания. Аз лично не мога да отида до София,но да организираме ден и час за подкрепа в Перник!

Всички сме майки!!!

Дали ще помогнем??? Не вярвам!

Но поне да покажем,че сме съпричасни към проблемите им.Че не са група хора,която се бори сама!Че майката е майка и еднакво силно желае най-доброто за детето си!!!

Разчитам че ще имам съмишленици и ще подкрепим майките на Перник!” – тези думи на една майка обединиха десетки в желанието за подкрепа.

„Системата ги убива“ – с този лозунг родители на деца с увреждания преди дни излязоха на протест, за да покажат недоволството си срещу социалната политика на държавата. Те се събраха пред парламента с демонстрация на черепи в инвалидни колички.

Протестиращите искат нова система за оценка на увреждането, така че и хората със специални потребности да имат достъп до образователни институции и да могат да работят.

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени