Пернишки ученици влизат в кулинарна битка за 2 000 евро стипендия

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 249 | Брой коментари 0
07:59 17.04.2018

Кулинарното състезание "Аз готвя най-добре" търси най-талантливите ученици, които учат за готвачи в професионалните гимназии в страната, съобщават организаторите на конкурса - кулинарната академия HRC и българо-швейцарския проект "Домино" /"Дуално образование за модерните изисквания и нужди на обществото"/.

Надпреварата ще привлече ученици, които се подготвят за готвачи в дуалните паралелки по "Домино" в професионалните паралелки в Добрич, Стара Загора,Бургас, Перник и Сандански. В първото издание на конкурса двама ученици от професионалната гимназия по туризъм "Пейо Яворов" в Добрич достигнаха до финала, припомнят организаторите.От две години по "Домино" с финансовата подкрепа на българо-швейцарската програма за сътрудничество върви обучение по професията "готвач" и вече се подготвят общо 172 ученици,като повечето от тях са включени в практически занимания и готвят в престижни ресторанти.

В новото издание на конкурса учениците трябва да подготвят до 1 май видео на тема "Вкусно, здравословно и красиво", в което до три минути да покажат или да разкажат за интересни рецепти за ястия,да споделят свои виждания за авторско меню или за мечтата си за собствен ресторант. Жури ще определи десетимата финалисти до 10 май, а онлайн гласуване между 10-25 май ще посочи единадесетия финалист, допълват организаторите.

Финалът е кулинарна надпревара и истинско готвене в кухнята на кулинарната академия на 1 юни, когато ще станат известни най-добрите трима в конкурса.Наградата за победителя е стипендия от 2000 евро за обучение в кулинарната академия.

MYcomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени