Пернишки социалисти направиха дарения на пострадалите в град Роман

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 03.07.2018 | Прочитания 269 | Брой коментари 0
17:22 03.07.2018

Областният координатор на БСП – Перник Николай Добрев, Мартин Жлябинков – Областен координатор на МО в БСП – Перник и член на НС на МО в БСП и Адриан Скримов – член на НС на МО в БСП доставиха дарените от народните представители от ПГ на „БСП за България" Станислав Владимиров и Любомир Бонев, председателя на ОблС на БСП – Перник Валентин Петков, социалисти и жители на Перник, почистващи и перилни препарати, дезинфектанти и одеяла на пострадалите от наводнението в гр. Роман.

 „Трагедията на хората е голяма и се надяваме, поне малко да сме им помогнали", коментираха младите социалисти.Те добавиха, че това, което са видели в Роман не може да се опише с думи. „Домовете на хората в момента не са годни за живеене, много от тях нямат къде да отидат и се подслоняват при съседи", добавиха те. Младите социалисти казаха още, че ще продължат със събирането на дарения за Роман, които ще бъдат изпратени на най-нуждаещите се жители на града.

„След изнесеното заседание на ОблС на БСП – Враца в Роман, социалисти от организацията в града и областния съвет на БСП се организираха, за да помагат на пострадалите си съграждани  да почистят домовете си и да извозят унищожената покъщнина. Трагедията на хората е голяма и затова сме впрегнати всички сили, за да помогнем". Това каза председателят на ОблС на БСП – Враца Иво Лилов. Той добави, че БСП е доставила и водоструйки, с които се почистват и дезинфекцират къщите на хората, защото общината дезинфекцира само общи площи и от избирателно. Лилов коментира, че одводнителните канали в града са почистени едва след бедствието, което допълнително е усложнило ситуацията. Той бе категоричен, че социалистите ще търсят справедливост за жителите на града и ще изпратят писмо до прокуратурата, за да се направи проверка, дали в нощта на наводнението са изпускани язовири.

„Единствено представителите на БСП са тук, в за да ни помогнат. Държавата и общината ги няма". Заявиха жители на Роман. Те добавиха, че е добре, че е започнало поне третирането с препарати на улиците и градинките, за да не плъзгат зарази. „Питаме, обаче защо улиците се почистват и третират с препарати избирателно? Дали принципа е политически, етнически или друг", попитаха те. Жителите на града са категорични, че не вярват, че наводнението е причинено само от дъжда. „Нека институциите да не ни заблуждават", заявиха те. Жители на гр. Роман коментираха, че половин час преди вълната да залее близкия до реката квартал кметът и зам.-кметове на общината, заедно с представители на други институции са били на дигата. „След като са били там и са знаели, че нещо ще се случи, защо не предупредиха населението ,за да спасим поне част от вещите си, сега нямаме нищо? Отчаяни сме", заявиха още те.

MYcomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени