Пернишки грации завоюваха престижни награди в международен турнир

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 20.02.2018 | Прочитания 940 | Брой коментари 0
21:07 20.02.2018

Децата от спортен клуб по художствена гимнастика”Виктория”-Перник взеха участие в международен турнир в Стара Загора на 17 и 18 февруари.

 Първо място и златен медал завоюва Сияна Борисова при индивидуалистките.Второ място и сребърен медал получи 5 годишната Екатерина Георгиева,също от СКХГ”Виктория”-Перник.С почетното трето място се поздравиха малките пернишки грации от ансамбъл- 2010- Ванеса Дерлипанска, Кайра Асенова, Александра Йорданова, Божидара Шопова, Теодора Петрова и Карина Михова. Всички пернишки гимнастички впечатлиха както журито,така и публиката с нестандартните си съчетания и прецизни изпълнения.

 В турнира участваха гимнастички от 34 български клуба,четири от Молдова,Украйна и Гърция,както и една гимнастичка от Чили.Клубът домакин бе представен от 24 състезателки.В поредния 8-ми международен турнир за купата”Берое” премериха сили над 500 индивидуални състезателки и гимнастички от ансамблови съчетания.При много оспорваната конкуренция пернишкият клуб по художествена гимнастика”Виктория”се представи блестящо и завоюва престижни награди.

     ”Гордеем се с нашите момичета.Те надвиха страха си и показаха истинските си качества на професионални гимнастички,още повече,че за първи път представят съчетанията си в голяма зала.Много труд положихме всички-нашите малки възпитанички и ние като треньори.Доволни сме и се радваме на постиженията на децата,”споделиха треньорките Виктория Велинова и Албена Паунова.

 При такава голяма конкуренция нашите дебютантки Сияна и Кати се представиха великолепно и заслужено поставиха началото на колекцията от златни и сребърни медали.Това са най-малките ни  състезателки в пернишкия клуб”Виктория” и заслужават адмирации,споделиха още от треньорския състав.

Постоянството и желанието за успех са ключът към постиженията в художествената гимнастика.Не на последно място са важни и условията при които тренират малките грации в Перник,за да постигат още по-големи резултати е мнението на родителите.Според тях треньорите дават всичко от себе си,но условията не отговарят на нуждите на децата и в тази посока трябва да се направи нещо сериозно и отговорно от страната на общината.

    

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени