Пернишката структура на ПП АБВ взе участие в събирането на подписи с искане за въвеждане на необлагаем минимум и по-нисък ДДС

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 334 | Брой коментари 0
15:30 13.11.2017

ПП АБВ-Перник активно подкрепи и се включи в гражданската инициатива„Да спрем машината за неравенство“. Подкрепата от гражданите бе събирана както на хартия, така и в електронен вид, в рамките на последните два месеца. Зад инициативата организирана от  Гражданско сдружение „Да спрем машината за неравенство“ освен от АБВ застанаха още и от КТ „Подкрепа“, „Българска антибедност мрежа“, Сдружение „Солидарна България“, „Колектив за обществени интервенции“ (КОИ), Автономен работнически синдикат, „Движение 21“, ПП „Българската левица“, „Зелена партия“, „Дискусионен клуб за социална местна политика“и др.

Повече от 30600 подписа с искане за въвеждането на необлагаем минимум и по-нисък ДДС за стоки от първа необходимост внесоха  в парламента АБВ и партньорите от гражданска инициатива „Да спрем машината за неравенство“. Документите бяха заведени в деловодството на Народното събрание, а тяхното разглеждане от депутатите  предстои. Подписката,  която се внася между двете четения на бюджета за догодина, вече срещна подкрепа от страна на народни представители от опозицията. В нея се настоява за въвеждането на необлагаем праг върху доходите на всички физическите лица, поне до размера на минималната работна заплата, както и за по-нисък размер на Данък добавена стойност за стоки и медикаменти от първа необходимост, вода, бебешки храни, книги и учебници.

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени