mycomputer.BG

Пернишката болница отказала да изследва дете с онкозаболяване, пристигнало от Германия?

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1248 | Брой коментари 0
23:19 28.03.2020

Пернишката болница „Рахила Ангелова“ е отказала да вземе проба и да изследва кръвната картина на 12-годишно момче с онкологично заболяване. Причината е, че детето е пристигнало от Германия, където са му направени две тежки операции с последвал първи курс на химиотерапия.

За неволите съобщи пред Фрог нюз бащата на малкия пациент Чавдар Бъчваров. Той разказа пред екипа ни: „Днес на обяд кацнахме на летище София. Осигурих сина ми да бъде взет с линейка и незабавно да бъде изследван, защото такива бяха препоръките на лекарите в Германия. Показателите му не са добри. В болницата в Перник, обаче категорично отказаха да изследват детето ми, независимо от уверенията на местното РЗИ, че всичко ще се направи. Стояли сме 46 дни в напълно изолирана среда.  Опитахме да ни изследват в частна лаборатория, но и там казаха, че няма да ни вземат по неясни причини. Всъщност за нас е важно да знаем какви са показателите, защото ако са лоши, трябва веднага да приемат детето ми в специализирана болница за лечение на деца с онкологични заболявания. Все пак хората, освен от коронавирус, страдат и от други болести“, възмути се мъжът, който е полицай.

След като прозвънил „безброй“ телефони и се обърнал за помощ към много хора, в крайна сметка Чавдар Бъчваров уредил да се вземе кръв на детето му. Лаборантка от друга болница се съгласила да протегне ръка и да направи необходимото./ frognews.bg

Coca Cola

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени