Перник се включва в Европейския ден без загинали на пътя

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 122 | Брой коментари 0
13:29 26.09.2019

За четвърта поредна година Перник се включва в Европейския ден без загинали на пътя – 26 септември. По тази причина днес ще има засилено полицейско присъствие на пътя в региона, ще се следи основно за скорост, ще се проверява и техническото състояние на автомобилите. Това беше обявено на нарочна пресконференция в Областната дирекция на полицията днес. В нея участваха представители на Пътна полиция, Пътно управление, БЧК и СБА.

Всички институции в Перник, всички граждани трябва да са активни и да се включат в този ден – каза говорителят на ОД на МВР Венцислав Алексов.

Симеон Георгиев от Пътна полиция обяви, че от началото на годината в Пернишко са станали 401 ПТП-та, като 47 от тях са били тежки, 10 са загиналите, 59 ранените.

Мотото, под което тази година ще премине Европейският ден без жертви на пътя у нас, е „Обичам семейството си! Да го пазим на пътя!”.

През четирите години в които Перник се е включвал в тази инициатива , на този ден не е имало тежки произшествия на пътя.

Наташа Минева от БЧК поясни, че организацията винаги е била партньор в тази инициатива. Тази година тя съвпада с провежданата през септември акция за първа помощ и пътна безопасност.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени