Перник се включва в благородна инициатива - 3Д фигурки на деца в реален ръст ще провокират водачите да намаляват скоростта

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 203 | Брой коментари 0
07:43 15.09.2019

Един по-различен празник е подготвен за децата и родителите им в Перник  днес. Той ще започне от 11 часа пред Закрития мост при пазара в центъра на града.

На прага на първия учебен ден Община Перник обръща специално внимание към семействата и децата! Поставя здравето и живота им на първо място като се фокусира върху един от най-сериозните проблеми на обществото ни-пътната безопасност!

За тази цел община Перник се присъединява към Варна,Бургас,Козлодуй и редица български градове,които вече години наред имат своите малки помощници срещу нарушителите на пътя.Боби и Кели са 3Д фигурки на деца в реален ръст,които провокират водачите да намаляват скоростта и изострят вниманието им,приближавайки пешеходните пътеки. Едната от тях ще бъде поставена в центъра на града- пред Закрития мост при пазара,а другата ще бъде в помощ на пешеходците в кв.”Изток” на ул. “ Ленински проспект”.

Към иновативното решение за запазване на живота и здравето на децата на пътя се включват и редица съмишленици. Любимият актьор от малкия екран и театралната сцена-Петьо Петков-Шайбата ще бъде водещ на събитието. Ангелският морски глас в подкрепа на каузата ще бъде Мина Пенкова-призьор от тазгодишното издание на фестивала “Бургас и морето”.Специална програма за знанията и уменията на малчуганите ще води бате Енчо.Негови помощници ще бъдат живите кукли Боби и Кели. Партньори на Община Перник в тази толкова отговорна кауза е и Български Червен Кръст,откъдето е подготвена тематична демонстрация.Настроението е гарантирано и от участието на редица малки талантливи танцьори и певци от гр.Перник. Очакват ви също така симулатор, рисунки по детските лица и много забавления! Приятелите ни от Съюз на българските автомобилисти и Автомобилна Федерация на България също ще бъдат с нас!

Превишената скорост и отнемането на предимството на пешеходците на пешеходна пътека са едни от основните причини за катастрофи и пътен травматизъм в България. Всяка година средно една класна стая остава празна-близо 30 деца намират смъртта си на пътя.Най-често в резултат на човешка грешка,невнимание,неспазване на законите.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени