Перник почете Ботев и загиналите за свободата на България!

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 02.06.2018 | Прочитания 351 | Брой коментари 0
17:13 02.06.2018

Денят на Ботев и на загиналите за свободата на България беше официално почетен в Перник пред бюст-паметника на великия поет и революционер. Слово в памет на героите произнесе директорът на Професионалната гимназия по енергийна и минна промишленост, носеща името на революционера. Признателни поколения отрупаха с цветя паметника на Ботев, край който на стража застанаха облечени в опълченски униформи представители на местното дружество „Традиция". Почетният караул допълниха и ученици от Гимназията по минно дело, които днес имат патронен празник.

Венци и цветя поднесоха кметът на Община Перник Вяра Церовска и заместникът й Владислав Караилиев,  народни представители, областният управител Ирена  Соколова , председателят на ОбС, кметът на кв. „Изток" Емил Костадинов, представители на политически партии и граждани.

Точно в 12 часа, под звука на сирените, всички присъстващи запазиха минути мълчание и застанаха на колене пред подвига на Христо Ботев.

Христо Ботев се нарежда сред най-изтъкнатите водачи на човечеството, неговият стремеж към прогрес, новаторските му и революционни идеи го издигат до висотата на европейските възрожденци. И днес, Ботевите идеи и послания ни призовават да се борим за изконните ценности на човечеството – свобода, справедливост, независимост. С красотата на своя съдържателен живот, с величието на героичната си смърт, със силата на революционните си идеи, с обаянието на преходната си поезия и публицистика, Христо Ботев е в сърцата на всеки българин.

Perfumes

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени