mycomputer.BG

Перник отбеляза тържествено 90-годишнината си

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 26.06.2019 | Прочитания 1144 | Брой коментари 0
19:54 26.06.2019

С  официална церемония по поднасяне на венци и цветя, с участието на Националната гвардейска част, пред  паметника на Кракра Пернишки, беше отбелязана тържествено  90-годишнината от обявяването на Перник за град.

В тържествения ритуал се включиха представители на местната и държавната власт в лицето на кмета Вяра Церовска и екипа ѝ, народните представители, областният управител Ирена Соколова, председателят на ОбС Иво Савов,  кметът на кв. „Изток" Емил Костадинов, политици и граждани.

„Перник е град на металурзите, интелигенцията и много велики личности, направили не само града, но и България известна. Щастлива съм, че имам възможността аз като кмет да споделя радостта моите мечти и на съгражданите ми. Затова, Перник да бъде по-добър, по-модерен град – да имаме своята индустриална зона и да постигаме своите мечи", очаква кметът.

Церовска заяви, че администрацията мисли и за бъдещето на града. Днес беше направена „първа копка" на ново кръстовище на кв. Изток. Според нея това съоръжение ще бъде факт до няколко месеца. От Министерски съвет са отпуснати и средства.

Пред паметника беше   и белоградчишкият епископ Поликарп, който приветства всички с благословията на патриарх Неофит. 

Поздравителни адреси бяха получени от министър-председателя Бойко Борисов, председателя на НС Цвета Караянчева и кметове на общини.

След това всички се включиха в шествието, предвождано от Духовия оркестър  на Гвардейската част,  до Двореца на културата, където бяха  издигнати националния флаг на Република България, знамето на Европейския съюз и на град Перник.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени