Перник има нужда от нов Общ Устройствен план

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 768 | Брой коментари 0
13:05 18.01.2013

На среща с журналисти архитект Инка Аврамова  обясни защо е необходимо преди да има Интегриран план, да има нов Общ Устройствен план. Тя обясни, че територията е от голяма значение и оказва влияние на хората. Необходимо е към нея да се подхожда с повече професионализъм. По повод Интегрирания план тя изрази възмущение, че Общия Устройствен план е бил съставен през 1976-1978 година и приет през 1985 година. Тоест, става дума за един остарял Общ Устройствен план. Безумно е надграждането с Интегриран план, предивид факта, че стария Общ Устройствен план създава трудности. Например, горската територия между "Тева" и "Изток". 

За Интегрирания план са изхарчени половин милион лева, но на практика се "работи на парче". Необходимостта от Общ Устройствен план е очевидна, като Аврамова припомни, че в началото на своето управеление, кметът на Перник, Росица Янакиева, е дала ясна заявка за изработването на нов Общ Устройствен план. Това обаче още не е факт, и причината да се спъва работата по Интегрирания план е точно тази.

Цената на нов Общ Устройствен план би била висока, защото в него участват хора от всички сфери.

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени