Перник и Лесковац разработват общ проект, водеща е пернишката община

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 187 | Брой коментари 0
08:28 14.03.2018

Община Перник ще бъде водещ партньор по проекта „The  Magic of Synergies-project background analysis", който ще се реализира съвместно със сръбския град Лесковац, местното туристическо дружество и Център за развитие. Това стана ясно по време на втората работна среща, която се проведе при кмета на Община Лесковац Горан Цветанович. В нея взе участие зам.-кметът Денислав Захариев  и Иван Искренов – началник отдел „Подготовка и управление на проекти"  в Община Перник.

Идеята е в рамките на допустимите средства да се разработи мека мярка, която да създаде необходимата нормативна база и условия за фестивала  на сръбската скара – Рощилиада и Международния фестивал на маскарадните игри „Сурва". Да се анализират туристическите възможности и от двете страни на границата.

„Проектът високо се оценява от ръководствата на двете общини . Идеята е да се превърне в трайна тенденция, както и да се реализира устойчивост на две значими културни събития, между двата народа", сподели зам.-кметът Денислав Захариев.

MYcomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени