Перник и Димитровград ще работят заедно по трансграничен проект

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 205 | Брой коментари 0
12:45 20.04.2018

Общинският съвет даде съгласие на Община Перник в качеството й на водещ партньор да изготви и подаде проектно предложение за "Изграждане на местен капацитет за развитие на социални младежки политики" в партньорство с Народна библиотекта "Детко Петров" град Димитровград, Сърбия и столичното училище за политика "Димитър Паница". Той ще бъде по Програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег-ИПП България - Сърбия 2014-2020, приоритетна ос 2 "Младежи", специфична цел 2.1. "Умения и предприемачество". Решението беше взето днес на извънредно заседание на местния законодателен орган след внесена докладна записка от кмета Вяра Церовска. 

"Проектното предложение е с максимална допустима стойност до 200 000 евро. Бюджетът ще бъде разделен между трите страни в съответствие с изпълняваните дейности. Водещ партньор е Община Перник и не се изисква осигуряване на съфинансиране за реализиране на дейностите по проекта", обясни  кметът.

Основна цел на проекта е насърчаване сътрудничеството в работата с младежи и младежките политики с принос към интеграцията и социално-икономическото развитие на трансграничния регион България - Сърбия. Част от дейностите включват оценка потребностите и изграждане на капацитет сред младите хора, чрез провеждане на 6 съвместни семинара. Заложено е и разработване на интернет платформа за предлагане и обмен на информация сред младото поколение, разработване на ръководство за участие в процеса на вземане на решения, както и "Пътна карта за овластяване на младите хора".

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени