Перник готви протест заради глутница кучета

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 723 | Брой коментари 0
13:37 24.04.2019

Жители на Перник сигнализираха на екипа на Bulgaria ON AIR за глутница кучета, която вилнее из улиците на града. Местните са готови на протест, ако не се вземат мерки.

Броят на кучетата надхвърля 20. Граждани от квартал "Мошино" споделят, че многократно са подавали сигнали до различни институции, но резултат няма. А проблемът е от две години.

За да избегнат нападение от животните, жителите минават по близко мостче, което обаче не решава проблема. Те предполагат, че от близката бензиностанция им дават храна и ги отглеждат.

Един от гражданите, който е незрящ, разказа колко му се е затруднило предвижването през града заради глутницата. Той е принуден винаги да има придружител със себе си и да използва предимно таксита за целта. За щастие, до момента няма нападнат човек.

Жителите споделят още, че децата няма как да ходят сами на училище и родителите им са задължени да ги карат с автомобили дотам. А от общината и МВР са им казали, че кучетата не са техен проблем.

Хората от квартала са готови да излязат на протест, ако положението не се промени, защото не искат да се случи инцидент и едва тогава да се вземат мерки./Днес бг

perfumeshop.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени