Перник е сред градовете в които ще се проведе безплатен курс по програмиране за начинаещи

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 28.08.2018 | Прочитания 4425 | Брой коментари 0
07:29 28.08.2018

Софтуерният университет ще проведе безплатен подготвителен курс по програмиране за начинаещи. Перник е един от 36-те града в цяла България, в които ще се проведе обучението. Останалите градове са Асеновград,  Благоевград, Бургас, Пловдив, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Горна Оряховица, Димитровград, Добрич, Дупница, Казанлък, Карлово, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Варна, Петрич, Плевен, София, Разград, Русе, Самоков, Сандански, Свищов, Силистра, Смолян, Сопот, Стара Загора, Троян, Хасково и Шумен.

 Курсът стартира на 6-ти октомври. В рамките на два месеца курсистите ще преминат през всички фундаментални теми в програмирането, като променливи, типове данни, условни конструкции, цикли и др. Курсът "Programming Basics" дава начални умения по програмиране, необходими за всички технологични специалности в Софтуерния университет и завършва с практически изпит по програмиране, който е приемен в програмата по софтуерно инженерство на Софтуерния университет.

 Курсът е подходящ за всички с интереси към програмирането, не изисква

опит и не поставя възрастови ограничения. Желаещите могат да избират между две форми на обучение – присъствена или онлайн.

 На успешните курсисти Софтуерният университет ще даде шанс да продължат обучението си в програмата по Софтуерно инженерство и след завършване на курса, при положение, че издържат сертификационния изпит, който не е задължителен. Той ще се проведе на 1 и 2 декември 2018 г (онлайн).

 Кандидатстването за курса Programming Basics ще продължи до 27 септември. Подробности тук - Programming Basics


 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени