Перник е домакин на тридневни състезания по ориентиране

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 228 | Брой коментари 0
14:01 05.09.2019

Перник е домакин на тридневни сътезания по ориентиране в края на тази седмица. За първи път малчугани от цялата страна ще премерят сили с карта и компас за купа „Перник”.

На националния празник - Деня на Съединението, младежи между 10 и 16 години ще търсят своите мишени в центъра на Перник следобяд, а на следващата сутрин ще покажат ориентировъчен нюх в района на новия градски парк на предизвикателствата. Двудневното тийнейджърско състезание е по проект „Децата и клубът”, финансиран от Министерствато на младежта и спорта.

Следобядът на 7 септември в парка на предизвикателствата ще е стартът и финалът на традиционното състезание по ориентиране за купа „Кракра”, което се провежда всяка година. Местността „Войниковец” ще е арена на състезанието, в което ще премерят сили състезатели между 10 и 75 години от цялата страна.

На 8 септември най-запалените, посветили години на този интересен, но непопулярен у нас спорт, ще тичат по маршрути в района на квартал „Бела вода”. Състезанието за ветерани е и за призовете на изтъкнатите перничани, майстори на този спорт - Кирил Боянов и Георги Янев.

Домакин на тридневните състезания е клуб „Кракра Пернишки”, който е сред основателите на този спорт през 1960 година. Партньри са община Перник и Министерството на младежта и спорта.    

Състезанията ще популяризират ориентирането сред младите хора в нашия град, провокирайки състезателен дух и стремеж за близост с природата. Неслучайно тичането с карта и компас е наречено „Спорт на физиката и интелекта”.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени