Перник е домакин на финалите по баскетбол за момчета 5-7 клас

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 793 | Брой коментари 0
14:46 06.06.2019

„100 години баскетбол в България и 90 години град Перник“ под това мото ще премине Републиканския финал по баскетбол за момчета 5-7 клас в зала „Борис Гюдеров“ в Перник.

Стартът на спортната надпревара даде зам.-кметът Денислав Захариев. Сред официалните гости на събитието бяха още зам.-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов, секретарят на Общината Радослава Манова, треньори и състезатели.

„Уважаеми гости, треньори и участници в турнира , за нас като Община е чест да бъдем домакини на това спортно събитие. Благодаря на Министерството на младежта и спорта и Министерството на образованието и науката , че на Перник беше отново гласувано доверието Републиканския финал да се проведе тук. Радваме се че, вие всички сте гости на нашия град, който е богат със своето историческо минало и се гордее със постиженията в спорта. Надявам се да момчетата да изиграят едни хубави мачове и да изградят приятелства. Пожелавам на всички успех и нека най-добрите победят“сподели Захариев.

Зам.-министърът Стоян Андонов също поздрави участниците и заяви, че изключително се радва, че присъства на финалите на националните ученически игри .

В състезанието участват 10 отбора зонални първенци от Перник, Троян, София, Шумен, Хасково, Ямбол, Перущица, Ботевград, Видин Русе.

Организатор на събитието е Областния ученически спортен клуб „Кракра“ с председател Надежда Стоицева. Тя удостоя с награди заместник-кметът Денислав Захариев и спортният зам.-мистър Стоян Андонов в знак благодарност за съдействието и помощта за развитието на ученическия спорт.

GERB

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени