I-Study_school

Перник е домакин на Детско-юношеския театрален фестивал "Арлекин"

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 31.05.2019 | Прочитания 223 | Брой коментари 0
15:20 31.05.2019

Община Перник и ЦПЛР - Обединен детски комплекс – Перник организират VІ НАЦИОНАЛЕН ДЕТСКО-ЮНОШЕСКИ ТЕАТРАЛЕН ФЕСТИВАЛ ”АРЛЕКИН” от 05 до 07 юни /вкл./2019 година .

ЦПЛР-Обединеният детски комплекс е организатор на фестивала, защото има богат опит в организирането и работата с деца и юноши и тази инициатива се явява естествено развитие на дейността му и място за неговото провеждане. Комплексът разполага с материално-техническа база и оборудван театрален салон, работи целогодишно с много деца, има прекрасни педагози, специалисти и представителни състави.

Много силен и популярен е Детско-юношеският театър „Мускетарите”, който е с много престижни награди от участия в национални и международни фестивали и всяка година негови възпитаници биват приемани в НАТФИЗ, специалност „Актьорско майсторство” и „Режисура”.

ДЮТ „Мускетарите” на ЦПЛР-ОДК е пълноправен член на Българската асоциация на аматьорските театри, а ръководителят му Ваня Михова е член на Управителния съвет.

Финансирането на фестивала е осигурено от Община Перник и благотворителни представления, изнесени от младите артисти на ДЮТ „Мускетарите”.

 Логистична подкрепа за провеждането му оказва и Българската асоциация на аматьорските театри, която е член на Международната асоциация на аматьорските театри.

Община Перник и ЦПЛР-Обединен детски комплекс възнамеряват  да превърнат фестивала в традиционен, който да се провежда всяка година през месец юни.  В него могат да вземат участие детски, юношески и младежки театрални колективи към извънучилищни педагогически институции, училища и читалища. Няма състезателен характер. Подборът на автор и заглавие за театралната постановка е свободен. Целта е да се представи разнообразие от спектакли и да се насърчат срещите между младите театрали.

Участие ще вземат 22 /повече от миналите издания/ театрални състави от Враца, София, Благоевград, Банкя, Кнежа, Симитли, Кюстендил, побратимения град Лесковац - Сърбия  и Перник. Общо 380 са гостите участници.

GERB

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени