Coca Cola

Перничанката Юлия Христова - Кос организира най-големия турнир по спортна гимнастика в Ню Йорк

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 20.02.2014 | Прочитания 696 | Брой коментари 0
10:12 20.02.2014

Юлия Христова - Кос организира най-големия турнир по спортна гимнастика в Ню Йорк.

През изминалия уикенд в американският град Рочестер български треньори от „Рочестър Гимнастик Академи“ организираха най-големия турнир по спортна гимнастика в Ню Йорк. Главен кординатор на състезанието беше собственичката на клуба перничанката Юлия Христова. Надпреварата се прави всяка година през последните девет години под името "Рочестер Класик". Тази година в турнира имаше 870 участника и от двата пола на възраст от 6 до 17-сет години. В състезанието имаше отбори представители на Масачузец, Ню Хемпшир, Пенсилвания и други щати, както и от Канада.

Тази година за първи път резултатите се качваха веднага на живо по интернет и всяко дете, което се състезаваше можеше да види оценките си онлайн веднага. На състезанието участваха и трима български гимнастици в различни възрастови групи, който пожънаха успехи. Малкият син на Юлия Христова 13-сет годишният перничанин Кевин Пенев стана първи на индивидуалното и първи на абсолютно всички уреди в девето ниво.

Синът на треньора Ивайло Граховски - Кристиян спечели сребърен медал в многобоя на седмо ниво. Третото българче Мартин Чамов стана шампион в многобоя на осмо ниво. Клубът на бившата ни национална сътезателка Силвия Митева- „Силвия Гимнастик“, също взе участие в състезанието. Родните треньори правят абсолютно всичко сами без спонсори. За състезанията взимат уреди под наем, защото трябва да бъдат хубави. Разбира се, както е на всяко състезание в САЩ от такъв ранг, много голяма подкрепа организаторите срещат от родителите доброволци. В спортната гимнастика тренират целегодишно, но в момента е състезателният период, който свършва в края на май.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени