Перничанка пита: Ще се направи ли нормален достъп до Двореца на културата за хора с увреждания и майки с колички?

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 28.02.2019 | Прочитания 368 | Брой коментари 0
13:14 28.02.2019

Перничанката Мария Василева е внесла сигнал до кмета, зам.кметовете, председателя на общинския съвет, в който изразява възмущението си от факта, че Двореца на културата в Перник не позволява достъп за хора с физически затруднения и майки с колички. В сигнала тя пише:

,Искам да изразя огромното си възмущение от липсата на рампа или друго съоръжение, което да осигури достъп на лица с физически затруднения или майки с детски колички до Общински комплекс Дворецна културата в гр. Перник. Дворецът на културата, който предоставя най-богатата културна програма в Перник, е абсолютно недостъпен за инвалиди или майки с детски колички. Те нямат достъп нито до библиотеката, нито до културнимероприятия като театрални представления и концерти. Това еабсолютно недопустимо за областен град в страна-член на Европейския съюз. Бих искала да напомня, че още през 2009 г. е приета Наредба No 4 от 2009 г. за проектиране, изпълнение и поддържане на строежите в съответствие с изискванията за достъпна среда за населението, включително за хората с увреждания (ДВ, бр. 54 от 2009 г.). Тя е част от ангажимента ни към ЕС за поддържане на нормална градскасреда, достъпна за групи със затруднено придвижване. Моля за отговор и какви мерки смятате да предприемете относно тази скандална липса на достъп до най-големия културен център в Перник”

mycomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени