Перничанка хвърли през терасата 16 000 лева, за да "помогне" на полицията!

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 19.07.2017 | Прочитания 4460 | Брой коментари 0
11:15 19.07.2017

Използвана е позната схема с провеждаща се полицейска акция.Вчера около обяд, на домашния телефон на 77-годишна самотно живееща жена се обадил мъж, който се представил за полицейски служител и заявил, че в града се провежда специализирана полицейска операция по залавянето на телефонни измамници. Мнимият полицай поискал всичките пари които има жената с обещанието, че след края на акцията ще й ги върне. Казал на пенсионерката още, че е възможно и тя да стане жертва на престъпление, след което потърпевшата била заплашена от друг мъжки глас, който всял страх и паника  у възрастната. Така обърканата и изплашената жена събрала всичките 16 000 лева които имала вкъщи и и ги изхвърлила през терасата. Когато няколко часа никой не я потърсил, подала сигнал на тел. 112.

От ОДМВР – Перник информират гражданите, че през последните няколко дни се наблюдава активност от страна на телефонните измамници. Хората да не се доверяват на непознати и под никакъв предлог да не дават пари. Когато получат подобни обаждания, да се свържат със свои близки или познати преди да предприемат каквито и да било действия. Уместно е веднага да се обадят и на тел. 112, където ще получат информация и съвети какво трябва да направят в конкретния случай. Сигнали на спешния телефон да се подават и при неосъществени опити на измами.

Отново напомняме, че в своята работа МВР и всички останали институции не искат пари на ръка и не търсят подобно съдействие от гражданите..По-младите да обърнат внимание на възрастните си родители, баби и дядовци, като ги предупредят за опасностите от подобни телефонни обаждания.

 

 

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени