Перничанинът Валентин Лазаров-Делийски вече е член на "Дружеството на бургаските художници"

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 118 | Брой коментари 0
13:23 07.12.2017

Пернишкият художник Валентин Лазаров-Делийски участва в традиционната за Бургас изложба по повод 6-ти декември-Никулден и празника на морския град.  Изложбата бе открита от кмета на Бургас  Димитър Николов и председателя на дружеството на Бургаските художници  Митко Иванов. Почетен гост на събитието бе заместник председателя на ОбС-Перник-Петър Първанов.

  Изложбата е организирана от   „Дружеството на бургаските художници”. Пернишкият творец Валентин Лазаров-Делийски  бе журиран и присъства с две картини, което според нивото на изложбата е сериозен успех. Само преди дни Валентин Лазаров стана  пълноправен член на „Дружеството на бургаските художници“.”Това е  една изключителна за мен  сбъдната мечта,”споделя пернишкият художник и добавя:”Сега мечтата ми остава да стана някога и член на „Групата на пернишките художници, където имам депозирана молба чуствително по- рано отколкото в Бургас. В творческите ми планове влиза и да се явя на конкурса за член на СБХ в София на ул. „Шипка №6“ в началото на 2018г.”

Валентин Лазаров-Делийски е тясно свързан с морето и Бургас.От лятото на 2016 г. той участва във всички общи изложби на бургаски творци,както и в биенале„Приятели на морето 2016“ и биенале „Море 2017”, които са със статут на национални изложби.Пернишкият художник бе почетен по повод 60 годишнината му и с юбилейна изложба с негови картини под наслов  „Беломорски настроения“през август 2017г.Експозицията бе подредена в Бургас за повече от месец.В Никулденската изложба Валентин Лазаров се представя с две картини-морски пейзаж и „ЖеЛуезна риба от Пеуник”,която обра овациите на бургаските художници, гостите и жителите на морския град.

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени