Перничанинът Станислав Владимиров в лют политически спор с Тома Биков

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 448 | Брой коментари 0
11:29 16.02.2018

Разгорещен спор между депутати от БСП и ГЕРБ предизвикаха думите на президента Радев за начина на управление на държавата.

„Ние сме обект на непрестанен натиск от президента. Той постоянно налага вето на различни законопроекти. Върху закона "Пеевски" обаче президентът не наложи вето. Той демонстрира нервни реакции. Най-силният инструмент на президента е КСНС, а президентът трябва да е медиатор между политиците.

Сега, когато атакува политическите сили, с кого ще седне на една маса?“ Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков в ефира на БТВ.

Колегата му от БСП Станислав Владимиров не се съгласи с него и оцени като правилни забележките на Радев. „Съвсем нормална реакция на президента. Той ясно говори как се управлява държавата. Хората усещат, че има едно фасадно управление и задкулисие“, каза той. Биков подчерта, че концепцията не президентската институция не е да изказва мнения. „Аз не чух премиера да напада президента“, каза той.

„Президентът също е политик. Не сме го избрали за икона и да се кръстим пред него, и той прави грешки“, предупреди Биков. „Валери Жаблянов не е нарушил правилника и няма нужда да подава оставка“, смятат от БСП. В отговор орт ГЕРБ посочиха, че той често търси конфликт. „Има политически консенсус около политическото насилие. Зам.-председател на НС е третата по важност длъжност в държавата. Той трябва да бъде фигура, която да изразява мнението на целия парламент.

Ако иска да изразява мнение, да си бъде депутат. Не може да има добро политическо насилие и лошо политическо насилие“, каза Биков. „БСП е демократична партия и ние не ограничаваме мнението на нашите хора“, подчерта Владимиров. „Декларацията, от която се извадиха тези думи бе по повод Луков марш. БСП не застава зад думите на г-н Жаблянов, а зад позицията за Луков марш“, подчерта Владимиров. „Искаме да им помогнем да си решат проблема. Те явно не са в състояние да се справят със своя депутат, който в 80% от случаите е с различно мнение от това на обществото. Затова ние събираме подписи за отстраняването му“, каза още Биков./Новини бг

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени