Перничанинът Дидо Иванов пети на щатското първенство

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1049 | Брой коментари 0
10:36 20.02.2014

В събота в "Хинсдел Централ Скул" паркинга беше пълен и се усещаше атмосферата на голямото щатско състезание по колежанска борба.

Залата беше изпълнена с роднини и приятели на борците, който се съревноваваха на четири тепиха изцяло в червен цвят, който отговаряше на името на отбора домакин "Ред Девилс".

След четири победи и две загуби на тепиха перничанинът Дидо Иванов остана пети в крайното класиране на щата Илинойс с население над десет милиона жители.

Дидо загуби по точки от представител на едно от най-силните училища в Илинойс.

“Можеше и по-добре да се представя, но конкуренцията беше голяма, всички състезатели в мойта категория бяха елитни борци. Схватката за влизане на полуфинала, която загубих беше равностойна, съдията може би неволно обърна точките по-едно време, но това го има в спорта ще гледам другият път да съм толкова подготвен, че и съдията да не може да повлияе.“, сподели Дидо Иванов след борбите.

И този път бившият национален състезател по класическа борба Стойчо Иванов беше близо до сина си и го мотивираше преди схватките. В двубоя си за влизане на полуфинал, нашето момче беше ощетено от главния съдия на тепиха, който за едни и същи ситуации даваше различни точки в полза на американския борец и на нашето момче.

След достойното представяне, Дидо продължава подготовката си в класическия стил, където е силата му. Той ще участва на щатското първенство по класически стил след два месеца и се надява да спечели първото място.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени