Перничанин опита да се пенсионира с фалшиви документи

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 190 | Брой коментари 0
16:09 29.08.2019

Районна прокуратура – Перник е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу П.Х. за извършено от него престъпление по чл. 316, вр. чл. 308, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК.

Обвиняемият Х. съзнателно ползвал неистински документи пред служители на Териториално поделение на НОИ – гр. Перник, удостоверяващи трудов и осигурителен стаж. На 16.05.2017 г. той подал заявление за отпускане на пенсия и удостоверение, на което бил придаден вид, че изхожда от ръководител и главен счетоводител на „Предприятие за ремонт и строителство – клон Лозенец“ – гр. София. Към тях приложил и трудова книжка, издадена от месокомбинат „Родопа“ гр. Перник. Двата документа съдържали записи за наличен трудов стаж и получен доход при няколко осигурители. В действителност обаче това не отговаряло на истината.

По аналогичен начин обвиняемият Х. действал и през следващата година, когато на 07.10.2016 г. отново подал заявление за отпускане на пенсия и се ползвал от неистински документи.

Предстои делото да продължи в съда.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени